Instant zomerkriebels op een druilerige dag: Escape on the road

Midden juli.  De zomer in je bol.  In je hoofd zie je een stralende zon.  Wuivende palmbomen.  Heerlijke drankjes met felgekleurde parasolletjes.  Voetjes in het zand en cocktail in de hand.  Helaas wil het weer in België niet altijd mee wanneer je vakantie hebt.  Zo ook gisteren.  Geen stralende zon maar een wisselvallig dagje.  Frisjes.  Druilerig.  De wuivende palmbomen werden weggerukte takken.  De cocktail werd een tasje thee.  Maar toegeven aan dat herfstgevoel.  No way!

The Lock Escape Mortsel heeft daar slim op ingespeeld.  Nu pop-up stores overal als paddenstoelen uit de grond schieten, kon ook de eerste pop-up escaperoom niet langer op zich laten wachten.  Op zomerbar Kaffee Allee vind je daarom deze zomer een hippe caravan: Escape On The Road.  Hoera!  Felgekleurde vlaggetjes wapperen ons tegemoet.  De felle kleurtjes doen de regenwolken verbleken.  Weer of geen weer, dit snoezig caravannetje zorgt voor een instant Summer feeling!  Net wat ik nodig had.  Escape on the road geeft je 30 minuutjes de tijd om te ontsnappen.  Dat is vrij kort, maar perfect als ‘proevertje’.  Een tussendoortje op de zomerbar.  Een aperitiefje.  Een snoepje dat smaakt naar meer.  Veel meer.

Binnen is de lijn helemaal doorgetrokken in de aankleding en opdrachten.  Het is er zo heerlijk vertoeven dat ik me héél even afvroeg of ik überhaupt wel wílde ontsnappen om terug te keren naar de realiteit met regenwolken en kille temperaturen.  Héél even maar.  Want de combinatie van een caravan en escaperoom is voor mij als een Gin Tonic op een zwoele zomeravond.  Een zakje popcorn bij de film.  De perfectie nabij dus.  De motivatie moest ik bijgevolg niet ver gaan zoeken.  Een leuk extraatje is dat je een korting krijgt voor iedere minuut die overblijft na de ontsnapping.  Mooi meegenomen, toch?

Uit ervaring weet ik dat de adrenaline en de euforie van het ontsnappen nog een tijdje blijft nazinderen.  Dat was nu niet anders.  Toen we even later een hapje gingen eten en de goesting naar méér niet over bleek te gaan, besloten we nog een ‘echte’ kamer te reserveren.  Op één been kun je niet staan.  Een aperitiefje smaakt altijd naar meer, nietwaar?

IMG_20170731_170903

De avond werd afgesloten in de vliegtuigkamer van The Lock Escape.  Een waardig vervolg op de korte variant.  Origineel.  Tof.  Uitdagend.  Beslist de moeite waard.  Wie meer wil weten moet beslist gauw zijn escapemoment vastleggen.  Of twee.  Een aperitiefje smaakt immers naar meer.  Veel meer. Toch?

 

Advertenties

10 Replies to “Instant zomerkriebels op een druilerige dag: Escape on the road”

  1. Och wat leuk zeg! Dit kende ik nog niet! Ben wel benieuwd of het heel moeilijk is als je er maar 30 minuten de tijd voor krijgt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s