Met kleuters op reis. Altijd rozengeur en maneschijn?

We nemen onze kids graag mee op avontuur.  Door veel samen te ondernemen zien we hen groeien.  We zien hoe gehecht ze worden aan elkaar.  Hoe zelfstandig ze worden.   Hoe ze meegaan in het avontuur.  Hoeveel ze bijleren.  Heerlijk.

Maar wie denkt dat onze vakanties met deze twee duiveltjes steeds vlekkeloos verlopen, heeft het bij het verkeerde eind.  Ook al is het erg gemakkelijk om te bloggen alsof je in het perfecte gezinnetje vertoeft.  Het is eenvoudig om de meest lieflijke foto uit te kiezen van twee crèmes van wittekopjes.  Laat je niet vangen. Think again. Ook al was reizen dit jaar al een pak eenvoudiger dan vorig jaar, als je 7 dagen op 7, 24/24 samen bent.  In een caravan van 6m².  Dan loopt het soms niet zoals in de boekjes.  Weg dus met dat ideaalbeeld waaraan we allemaal moeten of willen voldoen.  Vergeet het.  Zo zien onze reizen er écht uit:

  • Doorgaans hebben we het geluk dat onze jongens dikke vrienden zijn.  Ze kunnen niet zonder elkaar.  Maar soms ook niet mét elkaar.  En dat zorgt geregeld voor gekibbel.  Getreiter.  Geplaag.  Geruzie.  Op 6m².  Nice.  Speelt de jongste met die ene schop die we nog net onder de zetel gepropt kregen.  De oudste wil ook gaan graven.  Kleurt de oudste in het autokleurboek.  De jongste neemt geen genoegen met het ruimtekleurboek.  Gegarandeerd.  Zeker weten.  Voorspelbaar.  Toch? En ook al zorg je ervoor dat alles uit twee, zo goed als identieke stuks bestaat.  Ze vinden altijd wel een verschil.  Dat beter is bij de ander.  Duiveltjes zijn het. Zucht.

IMG_9122

IMG_9125
Lekker gemeen.  Weglopen als de jongste een ruzie wil bijleggen.  Het hele circus begint opnieuw.

 

  • Timing dan.  Die is bij de jongens perfect.  Grandioos.  Onfeilbaar.  Ze weten precies hét moment uit te kiezen.   En wat ze moeten zeggen.   Zonder uitzondering.  Doorgaans uit zich dat in een oorverdovende ‘Komen véééégen!’ op het moment dat je je in je ligzetel vleit.  P*s en k*k.  Het is een rode draad in het leven met kleine bengels.
  • Ook al ben je met vakantie.  Als je drie weken weg bent met 2 kleine avonturiers, ontkom je niet aan was.  Was.  Was.  Want al zijn wij verre van poetsfreaks.  Al kunnen wij best verdragen dat de jongens er quasi nooit piekfijn, ‘in de plooi’ bij lopen.   Er is geen ontkomen aan.  Het duurt meestal niet langer dan 10 minuten alvorens één van beide van kop tot teen onder het slijk zit.  Zand tot achter de oren heeft.  Dus OF je neemt per kind 2-3 outfits per dag mee.  OF je wast en plast.  Op vakantie.  Heel eventjes overwoog ik dit jaar voor optie 1 te gaan.  Maar op 6m² en met 1 legplank per persoon zou dat betekenen dat MIJN legplank overspoeld zou worden met maatje 104 – 122… ten koste van MIJN outfits.  NO.  WAY.  Wassen dus.  En drogen.  En wassen.  En drogen.
  • Na vorig jaar wisten we: ALTIJD zakjes meenemen in de auto.  En ja hoor.  Die kwamen ook dit jaar van pas.  3 keer om precies te zijn.  Gelukkig heeft dat jaartje extra ervoor gezorgd dat de jongens intussen weten waarvoor dat zakje dient en werden we gespaard van een poetsbeurt van het hele autointerieur.  Smakelijk, I know.
    IMG_7572
  • Nog meer van dat: De jongste is droog.  Hoera!  Ook ’s nachts.  Hoera Hoera! Maar niet op vakantie.  Zo bleek.  Helaas.  Na 2 dagen beddengoed wassen bleef er slechts een minimum aan vakantiegevoel over.  Gelukkig had deze op alles voorziene moeder de vrouw pamperbroekjes bij.  Enkele.  Niet voldoende voor de hele reis, zo bleek.  En dat ontdekten we uiteraard pas om 22u ’s avonds.  Als de kids op punt stonden om veel te laat in hun bedje kruipen.  Op alles goed voorzien, zoals altijd dus.  Yeah right.  Creatief denken was dus de boodschap.  Laat het een lesje zijn voor alle ander lastminute-ouders: neem voldoende pampers mee, want maandverband in een kinderbroekje is een no-go.  Shame on me.

Dus lees je in de toekomst mijn veel te rooskleurige blogs.  Met lieve foto’s van gehoorzame lachebekjes.  Vrolijk kijkende gezichtjes van broers en vriendjes voor het leven.  Laat je niet vangen en denk even terug aan deze pagina.  Hoewel voor 99% doodeerlijk, zal er altijd een percentje zijn.  Mijn rooskleurig percentje verbloemen.  Mijn percentje overdrijven.  Mijn percentje van Schone Schijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s